3 ok, amiért a vállalkozásodnak weboldalra van szüksége

Kezdőlap Blogbejegyzés

3 ok, amiért a vállalkozásodnak weboldalra van szüksége

Kis- és középvállalkozások esetén gyakran előfordul, hogy a vállalkozás halad, fejlődik a saját ütemében, a megbízások beérkeznek, a vásárlások rendszeresek, látszólag minden a legnagyobb rendben, nincs is szükség online jelenlétre, weboldalra. 

 

Ez egy ideig valóban így is van, azonban egy ponton észre fogod venni, hogy a fejlődés lelassult, megjelentek a versenytársak, akikkel egyre nehezebb lépést tartanod.

Online marketing kisvállalkozásoknak is

Digitális világban élünk, folyamatosan új impulzusok érnek minket, és szeretjük, ha minden információt a lehető leghamarabb megkapunk. Éppen ezért, ha egy szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, ma már nem a szomszédunkat kérdezzük meg, nem újsághirdetéseket böngészünk, hanem beírjuk a keresőbe, ami 1 másodperc alatt hoz találatot.

Lehet, hogy te vagy az ország legprofibb hentese, lehet, hogy a te nyomdád dolgozik a legkorszerűbb gépekkel – ha a felhasználók a konkurenciádat találják meg, akkor őt fogják választani.

Mi az első lépés, hogy rád találjanak?

Szükséged lesz egy weboldalra.

 

Miért van szüksége weboldalra a vállalkozásodnak?

1. Megbízhatóság

Ha egy termékre vagy szolgáltatásra van szükséged, valószínűleg te is szeretsz tájékozódni, mielőtt pénzt költenél. Nincs ezzel másképp a te vásárlód sem: ha porszívóra van szüksége, megnézi a legmegbízhatóbbnak tűnő márkákat, elolvassa a véleményeket, és megnézi azt a weboldalt, ahonnan vásárolna. Ha autószerelőre lenne szüksége, megnézi, kinek van weboldala, ki tűnik szimpatikusnak, kiről vannak vélemények.

Ma, ha valakit nem találunk meg az interneten, gyanakvásra adhat okot. Akiről találunk információt, van egy szép, letisztult, rendezett weboldala, tisztán, érthetően kommunikál, vannak referenciái, abban sokkal jobban megbízunk. 

2. Mérhető kommunikáció

Ahhoz, hogy a vállalkozásod fejlődni tudjon, pontosan ismerned kell a célközönséged, folyamatosan tartanod kell velük a kapcsolatot, jelen kell lenned az életükben. Ha van egy weboldalad, hihetetlenül meg tudja könnyíteni ezt a folyamatot.

A különböző Google rendszerek segítenek, hogy mindent megtudj azokról, akik az oldaladra érkeznek: milyen idősek, hol élnek, mennyi időt töltenek el az oldaladon, milyen kulcsszó alapján találtak rád, melyik oldalról érkeznek és milyen oldalakat látogatnak végig. A Facebook Pixel segítségével pedig lehetőséged van arra is, hogy azokat a konkrét termékeket hirdethesd a felhasználóknak, amiket megnéztek.

Mindezt egyszerű elérni: ha van egy weboldalad, a fejlesztőd nagyjából 1 perc alatt beépíti a szükséges kódokat és szinte azonnal láthatod a valós idejű számokat.

3. Pénz és idő

Vállalkozóként valószínűleg számodra sem ismeretlen az időmenedzsment és a profitnövelési stratégia. Ha van egy weboldalad, mindkettőben tud segíteni!

Minden fontos információt, adatot, aktualitást feltüntethetsz rajta, amik bármikor, bárhonnan elérhetőek. Emellett feltüntetheted az e-mail címed, akár egy kapcsolati formot, így bármikor írhatnak neked az oldalon keresztül, nem kell minden percben a telefonodra figyelni. A webshopodból pedig azonnal tudnak rendelni: ma már a fizikai bolt sem kötelező, ha üzletet nyitnál – elég egy jól működő webshop. 

2020-ban még inkább beigazolódott, milyen nagy szerepe van egy hatékony weboldalnak, hiszen azok a vállalkozások, akiknek már volt egy felépített online csatornája, sokkal kevésbé érezték meg a válság hatásait.

 

Ha úgy érzed, eljött az ideje, hogy a te vállalkozásodnak is legyen egy jól működő, letisztult, modern weboldala, amivel kitűnhetsz a tömegből, keress bizalommal!

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

1111