A legjobb webdesign trendek 2021-ben – kis- és középvállalkozóknak

Kezdőlap Blogbejegyzés

A legjobb webdesign trendek 2021-ben – kis- és középvállalkozóknak

Ha már tudod, hogyan segíti a weboldal a vállalkozásod marketingjét és pontosan miért van rá szükséged, itt az idő, hogy eldöntsd, hogyan nézzen ki. Alapvetően minden évnek megvannak az egyedi webdesign trendjei, de persze vannak örök klasszikusok is. Most összegyűjtöttük azokat a trendeket, amik 2021-ben modernné, átláthatóvá, esztétikussá tehetik a Te oldaladat is.

1. webdesign trend: A minimalista

Igen, egy klasszikussal kezdünk. A 2000-es évek apróhirdetés-szerű, rengeteg információval dúsított weboldalai ma már nem állják meg a helyüket. A felhasználók egy weboldalon szeretik az egyszerű, átlátható, könnyen kezelhető menüpontokat, hiszen pontosan tudják, miért érkeztek a weboldaladra – miért ne segíthetnél nekik?

Mit javaslunk, ha minimalista weboldalt szeretnél?

  • Gondold át, mik a fő üzenetek és szolgáltatások, amikre a fókuszt helyeznéd! Ezeket mindenképp gyűjtsd össze a webdesignerednek, aki így egy letisztult és átlátható oldalt tervez majd neked, a fókuszban lévő üzenetek kiemelésével.
  • Ne kérj 4-5 színt, különböző mintákat a weboldaladra! Válaszd ki a logód fő színeit (vagy az arculati színeidet). Ha bizonytalan vagy, milyen szín illene a vállalkozásodhoz, fordulj bizalommal a weboldalt készítő szakemberhez, aki már rengeteg vállalkozást és arculatot elkészített (mi például már több mint 600 oldalt), így egyből tudni fogja, mire van szükséged.

2. webdesign trend: 3D-elemek és animációk

Ez a trend már pár éve elindult, azonban 2021-ben virágkorát éli: olyan formákról, alakzatokról van szó, amik álló helyzetben, vagy görgetéskor mozognak, előtűnnek, esetleg olyan grafikákról, amik 3D-szerűen, szinte kilépnek a kijelzőből. 

Egy ilyen, átgondolt és jól működő konstrukció még a legsietősebb felhasználókat is megállásra késztetheti, hiszen az egyedi megoldásokra mindenki felkapja a fejét.

Mire figyelj, ha animációkat használnál a weboldaladon?

A túl sok és/vagy túl nagy felbontású képek, grafikák, videók lassíthatják az oldal betöltési sebességét, ami miatt látogatókat veszthetsz. Így mindenképp konzultálj a webdesignereddel és közösen beszéljétek meg, milyen elemeket és hová tud elhelyezni úgy, hogy az a felhasználói élményt növelje.

3. webdesign trend: Retro

Míg a korábbi években a futurisztikus megjelenések uralkodtak, 2021-ben visszatértek a retró betűtípusok és az élénk, kontrasztos színek. Ha van egy kedvenc korszakod a 20. századból, aminek a stílusjegyei illenek a vállalkozásodhoz, ez lesz számodra a tökéletes választás.

Mire figyelj, ha retró stílusú weboldalt szeretnél?

Egy weboldalnak egyszerre kell modernnek és trendinek, valamint időtállónak lennie. Próbáld meg a webdesignereddel együtt azokat a retró elemeket megkeresni, amik kiemelik az oldalad, mégis évek múlva is megállják majd a helyüket az online térben.

4. webdesign trend: Egyedi, különleges tipográfia

Egy weboldal esetében a betűtípusok kiválasztása mindig fontos szempont, hiszen tudatalatt ad át hangulatokat, érzéseket a látogatókban. A 2021-es év kiemelt helyen kezeli a tipográfiát: fontos szerepet kapnak a nagy, erőteljes, félkövér/kövér betűtípusok, a különleges, egyedi talpas betűtípusok, a klasszikus talpatlan és a különleges talpas betűk kombinációja, markáns színekkel, feltűnő méretben.

Hogyan válassz betűtípust a weboldaladhoz?

Hacsak nincs egy kedvenc betűcsaládod, a választást érdemes szakemberre bíznod. Ahogy a színekben és mintákban, itt is fontos megtalálni az összhangot a modern és az időtálló között.

5. webdesign trend: Aszimmetria

Ahogy arról a mobiloptimalizálásról szóló cikkünkben is írtunk, a weboldalak tervezése alapvetően egy rácsszerű keretben történik, ami alapvetően átláthatóvá és szimmetrikussá teszi az oldalakat. A 2021-es trendek azonban ezeknek a rácsoknak a megtörésével játszanak.

Hogyan építheted be az aszimmetriát?

A különleges hatást elérheted akár több kép, képek vagy formák egymásra helyezésével, vagy épp a szöveg képre futtatásával. A lényeg, hogy a vállalkozásod fókuszának megtartása mellett különleges, egyedi élményt nyújtson az oldalad a látogatóknak.

Reméljük, tudtunk segíteni a 2021-es webdesign trendek összefoglalásával, és körvonalazódott benned, hogy milyennek látnád szívesen a weboldalad. Ha konkrét lépéseket tennél és belevágnál a weboldalkészítésbe, írj nekünk az elképzeléseidről!

 

KAPCSOLATFELVÉTEL

1111