Weboldalkészítés ára – hogyan kalkulálj?

Kezdőlap Blogbejegyzés

Weboldalkészítés ára – hogyan kalkulálj?

2021-ben egy vállalkozás számára elengedhetetlen az online jelenlét, aminek a legprofesszionálisabb módja egy saját, vállalkozásra szabott weboldal. 

Ha már elkezdtél egy kisebb kutatómunkát, valószínűleg látod, hogy rengeteg szabadúszó/ügynökség készít weboldalt, egyedi fejlesztésűt vagy keretrendszeren alapulót, 100.000 Ft-tól 3.500.000 Ft-ig. Ezért ebben a blogban segítünk rendszerezni, hogyan kaphatod meg a számodra szükséges információt.

Egy weboldal ára Magyarországon

Arra a kérdésre, hogy mennyibe kerül egy weboldal, valószínűleg nem fogsz egyértelmű választ kapni. Ahogy sok más területen (pl. házvásárlásnál, vagy akár elemibb szinten, ruhavásárlásnál), úgy itt is rengeteg részleten múlik a végső ár.

Összességében elmondható, hogy Magyarországon rendkívül széles palettán mozognak a weboldalkészítés árai. Kérhetsz árajánlatot kezdő vagy senior szabadúszótól, kis ügynökségtől, nagy ügynökségtől, fejlesztő cégtől – ezen a vonalon pedig tágan helyezkednek el a végösszegek.

Számok szintjén ez nagyjából így néz ki:

Szabadúszók és kis ügynökségek: 120.000-500.000 Ft

Közepes ügynökségek: 400.000-900.000 Ft

Nagy ügynökségek, fejlesztő cégek: 800.000-3.500.000 Ft

Mitől függ egy weboldal ára?

Mielőtt ajánlatot kérnél egy cégtől, érdemes átgondolnod pár dolgot: jó, ha előre tudod nagyjából, hogy mit szeretnél, mert így akár első körben kézhez kaphatod a reális ajánlatodat.

Hány aloldalt szeretnél?

Érdemes átgondolnod, hogy pontosan mire lesz szükséged. Az alap weboldal részei egy kezdőoldal, szolgáltatások, árak, kapcsolat. Ezek mellett gyakori a referencia oldal, blog vagy külön landoló oldalak a későbbi hirdetésekhez előkészítve. Emellett a szolgáltatásokat is lehet külön oldalakra felbontani, ha egy-egy szolgáltatásodat több információval, bővebben jelenítenéd meg. Ha pedig eladó termékeid is vannak, ott a webshop funkcióval, plusz technikai beállításokkal is számolni kell.

Mindezek mellett gyakori kiegészítő funkciók a hírlevélkezelő rendszer integrálása, pop-upok szerkesztése, személyre szabott dizájnelemek elkészítése.

Mikorra szeretnéd?

Természetesen mindenki igyekszik a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban dolgozni, de a minőségi munkához ebben az esetben is időre van szükség. Éppen ezért mi is alkalmazkodunk az ügyfeleinkhez és előre megbeszélünk egy haladási tervet. A saját és a webdesignered munkáját is megkönnyítheted, ha már az ajánlatkéréskor tudod, hogy nagyjából mikorra lenne szükséged a kész weboldalra.

Kiegészítő szolgáltatások

Fontos tudnod, hogy bármilyen biztonságos is a weboldalad az átadás pillanatában, ahogy telik az idő, felmerülhetnek problémák. Fontos a folyamatos karbantartás, legyen szó akár a megjelenő hibák javításáról, a biztonsági rések megszüntetéséről, az oldalak optimalizálásáról. Ezt sajnos sokan nem számolják bele a költségekbe, pedig hosszútávon sokkal jobban megéri rááldozni egy kisebb összeget.

Valószínűleg találkoztál már olyan oldallal, ami lassan vagy egyáltalán nem töltött be, nem működött a form, a gombok. Ezt leggyakrabban a karbantartás hiánya okozza.

Fix és változó költségek

Ha a weboldalról beszéltünk, fontos tudnod, hogy vannak olyan állandó költségek, amit mindenképp be kell kalkulálnod, bárkit is választasz a weboldalad készítésére. A jds.hu-n mindent megtalálsz ami a weboldalad hátteréhez szükséges:

Domain költség – 1500 – 4000 Ft /év 3300Ft/ első két év

Tárhelyköltség – 15.000 – 300.000 Ft/év 1GB: 6599Ft/év; 2,5GB:10999 Ft/év 

A tárhely ára a weboldalad méretétől és funkciójától függ, de egy kisebb oldal esetében is mindenképp fix költségként számolnod kell vele.

Változó költség lehet a weboldalkészítés és a karbantartás ára.

Az első ajánlatkérésnél valószínűleg egy kezdő árat fogsz kapni, ami a részletek egyeztetése után még módosítható, de az az alap ár lesz, amivel hozzávetőlegesen számolhatsz.

A karbantartás és az utólagos funkciók beépítése választható költség, ezt általában órabérben vállalják a fejlesztők. (Erre egyébként nálunk is van lehetőség, gyakran élnek vele az ügyfeleink!)

 

Ha úgy döntöttél, hogy belevágsz a weboldalkészítésbe, de az árajánlat-kéréshez segítségre lenne szükséged, ebben a bejegyzésünkben hasznos tippeket találsz:

5 tipp a weboldalkészítéshez kezdő vállalkozóknak

Ha pedig már tudod nagyjából, hogy mit szeretnél, kérj tőlünk személyre szabott árajánlatot formunkon keresztül:

KAPCSOLATFELVÉTEL

1111